Лидер на ГЕРБ назова причината за провала на кабинета.  Правителството беше свалено

...
Лидер на ГЕРБ назова причината за провала на кабинета.  Правителството беше свалено
Коментари Харесай

Биков: Правителството беше свалено от ареста на Борисов

Лидер на ГЕРБ назова причината за неуспеха на кабинета.  

Правителството беше свалено от ареста на Бойко Борисов, тъй като тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които вършат необясними дейности. Оттам-нататък всичките им проблеми: слаба структура, липса на стратегия. Започнаха да пишат стратегия, откакто подадоха оставка и всевъзможни други парадокси, за които ГЕРБ няма никаква виновност. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание депутатът от ГЕРБ Тома Биков, написа Novini.bg.

„ Заговорът за събаряне на държавното управление беше сред Нинова и Петков. Г-жа Нинова като човек, който на практика ръководеше, постави старания държавното управление да падне. Виждам, че има изстудяване на връзките сред Нинова и Радев. Това не значи, че има доближаване сред ГЕРБ и президента. Щом и ние, и Радев имаме сходна оценка за това държавно управление, значи, че то не се е справило. Радев в началото беше човек, който поддържаше тези партии. Това, че те не се оправиха, не мисля, че би трябвало да носим отговорност и за тях, макар че част от тях наподобяват като хора, които нямат 18 години. Но не сме ние тези, които ще носим отговорност за това, че някой не се е справил с работата си, в това число и за госпожа Нинова “, добави той.

Биков изрази вяра в идващия парламент сегашните ръководещи да са научили урока си и да стартират да се държат като политици, а не като самодейци. Депутатът акцентира, че ГЕРБ са изцяло подготвени за избори. „ През последните месеци сме в обстановка, в която обикаляме всяка седмица нашите структури “, напомни той.

Според него, най-добре е предварителният избор да се организира допустимо най-бързо, т.е. на 2 октомври. „ Не би трябвало да има никакво бавене, с цел да може по-късно да стартира подготовката за бюджета за 2023 година Най-вероятно ще са се натрупали и редица други решения, които идващия парламент би трябвало да вземе “, смята Тома Биков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР